Blogiarkisto

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Mietinnässä tulevat näyttelyt

Ekaksi ohi otsikon....
Käytiin tänään, kun ei Kotkan Ruusuun menty turistelemaan, Hohdon kanssa pyöräilemässä 6,4 kilsan juoksulenkki. Oli isoja ylä- ja alamäkiä, tien vierusta ja toisten koirien ohitusta.
En nää tarpeelliseksi laittaa Hohdolle vetovaljaita kun harvoin Hode vetää, yleensä vaan jolkottelee vieressä. Joten y-valjaat päälle, niistä kiinni satulan alle ja kaulapannasta kiinni ohjaustankoon.
Hohto on kyllä niin fiksu ettei se enää juokse pyörän alle, vilkuilee aina sivusilmällä ettei vaan pyörä tuu liian lähelle. Hienosti osaa käskystä jo tajuta minne suuntaan sitä halutaan mennä ja kun käskee reunaan, menee reunaan. Toisen koiran ohitukset menivät hyvin ohi-käskyllä vaikka ottikin turhan pitkää katse kontaktia ohitettavaan koiraan. Muttei kummikaan yrittänyt mennä uhittelemaan vaikka toinen koirista oli melko lähellä rähisemässä. Tuli siinä sitten vauhtiakin ja Hohto veti aivan innoissaan eteenpäin. Välillä tuli niin iso alamäki ja vauhti et pakko oli hieman jarrutella ja käskeä Hohtoa hidastamaan. Lenkin varrella käytiin montuilla välijuotolla ja Hohto meinas pyörän ja minut vetää mukanaan lampeen. Hohto ei siis yleensä ui mutta nyt meinasi kokonaan veteen mennä :D
Matka meni jo melkein hyvin kun sitten n. 800 metriä ennen kotia Hohto päätti ettei enää jaksa ja se olikin sitten mun vuoro "vetää" koiraa perässä. Nyt pitää vaan itse ryhdistäytyä ja pyrkiä käymään pyörälenkeillä aina sään salliessa ettei koira ole aivan rapakunnossa syksyllä kun vetokelit alkavat :)

Ja sitten otsikkoon...
Hirveästi nyt on hinku päästä laittelemaan ilmottautumisia näyttelyihin. Hohtoa oon miettinyt Tervakoskelle, Kouvolaan ja Heinolaan ainakin. En itse odota ikinä mitään suurta tuon koiran kanssa kun koira on pelkkää luuta ja nahkaa mutta huonoin tuloshan se H on meillä ollut joten ei kait se mikään huono rakenteinen koira oo :D Ja se et jopa itse "show-linjan" kasvattaja on meille ERI:n antanut. (tuli kyllä aivan puun tkaa tuollainen tulos) Haadeksellekin kattelin just näyttelyitä. Ne kyllä on vahvastikin mietinnässä koska pikkusella ei ole toinen palleroista viellä laskeutunut. Tässä kumminkin olisi viellä monta kuukautta aikaa, josko se sinä aikana putoais omaan paikkaansa? Haadekselle näyttely-suunitelmat olisivat ainakin Helsingissä josko sieltä alkais näyttely ura :D Ja mätsäreitä pitäisi ruveta alkaa kiertelemään mutta eipä niitä niin lähellä nyt ole et kävellen niihin pääsis.



2 kommenttia:

  1. Nyt jätit kokonaan mainihtematta huskyerkkarin. Sinne ehottomasti! :D

    VastaaPoista
  2. Toki sekin on ollut mietinnässä mutta kun ei itsellä ajokorttia ja niin kaukana niin jää tänäkin vuonna väliin :( Pitää odotella josko ne joku vuos tulisivat hiukan enemmän tänne e-suomeen päin niin sit päästäis taas erkkareihin :)

    VastaaPoista