Blogiarkisto

tiistai 25. syyskuuta 2012

Syksyn ensimmäiset kunnon treenit aloitettu!

Valjaat ja koirat mukaan ja lähdettiin autoilemaan Kymin lentokentälle. Mukana menossa oli vanhat tutut eli Reeta+ koiransa Julma, Pyry (huskyt) ja Raine (russeli), Olli+ koiransa Savu, Demon, Zorro ja Amppu (huskyt) ja Laura+ koiransa Mörkki (Haadeksen täti) ja Rakka (myöskin sukua Hartsulle). Kun Treenit alkavat niin matkahan pidetään lyhkäsenä ettei koirien into katoa tai tule rasitusta lihaksiin ym. Matkan pituus oli siis 3,5 kilometriä.

Pientä mietiskelyä millä kokoonpanolla kannattaisi treenit aloittaa ja tultiin siihen tulokseen et Haades juoksee ekana Pyryn kanssa kun kummaltakin löytyy vauhtia ja intoa vetämiseen. Siinä sitten koirulit valjastettiin kikkarin eteen. Ite en musherina toiminut kun kaksipyöräisestä on kyse joten musheri oli Reeta. En kyllä sitä epäillytkään lähdössä etteikö Haades pinkaise "jäniksien" perään varikolta :D Hahah, ei se välittäny kyllä tippaakaan kuka niitä ohjeita huutelee ja melkosen lähdön sai aikaan. Vieruskaveri Pyry oli kuulemma hieman ihmetelly kun ei ollutkaan sitä vanhaa tuttua ollut vieressä ja vasta takaisin päin tultaessa saannut sekin vauhtia :) Haades taas oli kuulemma vetänyt aivan hulluna ja liinat kireinä koko matkan. Käännös paikalla olivat hieman yrittäneet oikoa pusikon läpi, kun sehän ois ollut se suorin reitti toisen valjakon luo. Varikolla olin ottelemassa kuvia mushereista ja koirakoista.
Musher Reeta ja Haades/Pyry


Sit olikin Hohdon vuoro juosta Julman kanssa. Ajattelin että voi luoja, ei se varmaankaan liiku mihinkään. Kumma kyllä vauhti taisi olla musherille yllätys lähdössä ja hupsanssaa olikin Reeta pyllylleen kikkarin päällä ja pojat pusikolla pissalla :D Vaikka Julmalla on jo hieman enemmän ikää, sai luultavasti uusi juoksu kaveri siihen hieman enemmän vauhtia ja oli Julmakin juossut liinat kireinä koko matkan. Hohtokin kuulemma oli ollut loistava ja juossut vauhdikkaasti koko matkan lukuun ottamatta kakkataukoja joka on pakko tehdä pysähdyksissä ja pusikkoon tietty ;D On se kyllä kumma kun ei se himputti osaa juosta Haadeksen kanssa mut hyvä kumminkin et se vetohalu löytyy viellä joissakin olosuhteissa. No jahka ilmat viilenee ja treenit aloitetaan kunnolla niin ehkä ja siis EHKÄ se vois aloittaa sen vetämisen myös Haadeksen kanssa :) ja kun oli taas yksi vallan loistava kuvaaja hienon mekakameran linssin takana niin Hohdosta ja Julmasta tuli vaan yksi näytettävä kuva tänne blogiin mutta into näkyy kumminkin kummastakin koirasta :)
Julma ja Hohto


Matka ei kyllä ollut Haadekselle eikä Hohdolle riittävä. Haades jaksoi viellä autossakin huutaa kun muut lähtivät tokalle kierokselle ja kotona viellä halusi leikkiä ym. Hohtokin olisi varmasti viellä juossut jos pikkulenkki on mennyt koko matkan liinat tiukilla :D mutta sunnuntaina me käydään kokeilemassa uudestaan yhteistreenien ohella :)


1 kommentti: