Blogiarkisto

maanantai 28. tammikuuta 2013

Paljon on kerennyt tapahtumaan viimeisen kirjoituksen jälkeen...

Heido lukijat!

Otsikkokin kertoo jo paljon. Olen nyt sitten päättänyt pitää taukoja jokaisen kirjoituksen välissä jotta turha päläpälä-menis ohi :D

Tapaninpäiväajelujen jälkeen oon muutaman kerran yrittänyt kuinka pojat menisivät ihan kahdistaan :) Eteen päin toki mennään MUTTA vauti ei päätä huimaa ja kyllä ne ärräpäätkin siellä lentelee. Hohto on jokaiseen pusikkoon/hankeen menossa merkkailemaan. Haades, kun vauhti kiihtyy rupee leikkimään ja näykkimään Hohtoa jolloin Hohto hidastaa vauhtia ja tekee en-halua-juosta-ton kans. Mutta kyllä siinä saa välillä nauttia luonnon antimistakin kun pojat juoksevat rauhallisesti :)  Kääntöpaikka menee jo hyvin kun omalla laumalla ajellaan ja käännötkin osataan sekä Hohdon että Haadeksen puolella.

(C) Olli P.
Hohto ja Pyry johtajaparissa :)
Hohto vasem. ja Haades oik.

Haades vasem. ja Hohto oik.
Ja huomatkaa ylemmissä kuvissa arvonnassa voitetut liinat kahdelle koiralle. Myös valjaat eri malliset. Haadeksella on GMN-selästä avoimet valjaat ja Hohdolla X-back valjaat PolarDog.

Myös hieman harjoittelua on ollut. Ohituksia ym. joista lisäilen vaan kuvia koska melko samanlaisia nuo on ollut :P

(C) Olli P.
Haades ja Julma. Jarrutus näkyy Haadeksen juoksutyylissä.

Mein rakas valjakko <3 br="">

Tullaaan!!


Haades täytti myös 27.1-13 täyden vuoden <3 p="">
Viellä videota perään menosta. Kuvaajana ja videon tekijänä Reeta L. Vasemmalla Haades ja Hohto. Oikealla Julma ja Pyry :)

5 kommenttia:

  1. Tuttu tunne tuo kahdella uroksella ajelu - muistan kun itsekin ajelin muutamia vuosia sitten vielä kahdella -kolmella koiralla (ja uroksia vielä silloin kaikki meilläkin) -meniväthän ne tosiaan eteenpäin, mutta se vauhti puuttui! Mikähän siinä onkin, että huskyt tykkää juosta "isommassa" porukassa, mitä enemmän valjakossa on neniä, sen innokkaammin ne vetävät!? Laumaeläimiä...? Ja vielä parempi jos edessä menee tyttöjä - se saa kummasti pojatkin vetämään innokkaammin ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tosiaan se vauhti puuttuu kun jokanen puska ois pakko käydä merkkaamas. Sit kun komentaa niin eteen kyllä mennään mutta niin alakulosina että :D Isompi valjakko kyllä toimii kun on letka mikä sitten vetää niitä jarruttelijoita mukanaan ja saavat ne vauhtiin.

      Poista
  2. Meillä on pakko laittaa koirat peräkkäin vetää (kun se nuorempi yrittää koko ajan kiusata toista jos on vierekkäin). Mutta peräkkäin menee ihan hyvin..Vaikka välillä toivosi kyllä että olisi kokenempi johtajakoira joka pitäisi vauhti ja motivaatio koko ajan yllä (välillä menee myös tällä tuoksujen perään puskaan vaikka on tyttöjä) tai liian hitasti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei välttämättä tuo peräkkäin juoksu toimisi kun Hohto osaa suunnat paremmin kuin Haades mut Haades on se joka pitää vauhtia yllä :D Joo ja jos löytyis hyvä johtajakoira niin sit varmasti toimisi. Näillä se nyt on vaan mentävä mitä on vaikka haaveena olisi isompi valjakko :)

      Poista
  3. Ju, meilläkin mennään kahdella koiralla vielä!:) Ja yllättävän hyvin se menee:)

    VastaaPoista